Ismét eltelt nagyjából két hét, mire ide írok, ez kicsit szomorú. Azért történt egy-két dolog, és van amiről írok is röviden. amikor beléptem ide, akkor tűnt fel, h milyen régen néztem az oldalt, vagy írtam ide, nem mobilról :) Arról sem szabad megfeledkeznem, hogy a számok szerint egyre többen találnak ide - ami számomra még mindig meglepő, révén hogy igen kevés helyen szerepel az oldal címe, hirdetni nem hirdetem, de seo szerint sincs kiemelve. Üdv mindenkinek :)

A mostani poszt egy pár hónapos játékkal kapcsolatos, amit az elmúlt héten újra elővettem: Fallout Shelter 

Ez a játék még a nyáron jelent meg, promózva az új részt a sorozatból - ami már a negyedik. Ami azt illeti ezekkel nem sokat játszottam, talán csak a második résszel egy keveset - de az univerzum és a hangulat nagyon megragadott. Nem kezdek el róluk mesélni, ha valakit érdekel itt biztosan megtalál mindent.

Ez a játék remekül elrabolja az ember idejét, ha nem figyel rá - ha fut, folyamatosan kell "aratni" az erőforrásokat, menedzselni a bunkeredet. figyelni arra, hogy elegendő ember legyen a termeléshez, de azért támadás esetén is legyen minden szobában elég ember, fegyverekkel, különben igen gyors véget ér a kaland. A következő lépcsőfok a fejlesztés - minden képességre van szoba ahol lehet fejleszteni - órák kérdése - majd a fejlődőket érdemes visszamenedzselni a termelésbe, hogy hasznuk is legyen. Azután ha elérte a maximumot mindenki az adott dologban, akkor lehet mindenkinek minden képességét növelni. Az utolsó fejlesztő szoba 50+ paraszt esetén nyitható ki, így ott már kell némi logisztika, időnként újrarendezgetés.

Természetesen ennyi embernél már az sem egyszerű, hogy tovább növeld a méreteket, hiszen a létszámot ódivatú módon lehet leginkább növelni - ott viszont figyelni kell, h a családtagok már nem fognak ráállni a dologra - azaz a nevekben például vezetni kell, ki kinek a kicsodája - különben a klán gondban lesz. És persze a vault(így hívják a bunkert) felszerelésének a bővítéséről is gondoskodni kell - ezt leginkább a kiküldött kalandorok tehetik meg. Ami leginkább számít, az a szerencse értékük, emellett a fegyver a másik fő elem - persze minél jobb az összes többi stat, annál többet-jobbat találnak, valamint annál később halnak meg odakint.

Aki egy kicsit is érdeklődik az ilyen stílusú játékok iránt annak tudom ajánlani nyugodt szívvel, bár kicsit erősebb mobil eszköz kell hozzá. Kicsit kísérletezőbb kedvűeknek egy B megoldást is javaslok, ahhoz az átlagosnál talán picit jobb számítógép szükséges: bluestacks ez egy andorid futtatókörnyezet, ami egyszerűen telepíthető. telepítés után egy képernyőben kapunk egy szimulált android eszközt - ennek megfelelően kell kezelni is, mintha egy új telefonról lenne szó. Bejelentkezel egy gmail fiókkal, majd elérhető a play store, ott megtalálható a játék.