Újabb cikkben pedzegetik a kötelező szülő eltartás ötletét. Maga az alapelv érthető, eljöhet az a kor, amikor a fiatal támogatja a rászoruló szülőket, ha van rá lehetősége, tegye is. Sajnos manapság a saját fenttartása is problémás lehet, de ha az mégsem, akkor a saját öregkorra való félrerakás így abszolút megy a levesbe. 

Mindenesetre a hatalmas indulatok mögött elsikkad egy kérdés - mi a franc lett például azokkal a pénzekkel, amit előrelátó emberek, nem bíztak az államra, hanem saját maguk gyűjtötték, magán pénztárban. Hogy azt ellopta az állam? El ám és be is tiltotta a további megtakarítást ilyen módon.

Arról is hallgatnak, hogy a jelenleg működő nyugdíj rendszer is néhány évtized múlva össze fog dőlni, mert dübörög a gazdaság - csak ez az összedőlés moraja. Sokkal jobb populista húzás a fiatalokat és az időseket összeugrasztani, mint azt kommunikálni, hogy igen, elcsesztük, elloptuk és ha sürgősen nem tesz félre az ember öregkorára, amennyit csak tud, akkor bizony éhendöglik majd.

Bezony inkább marják egymást és hozzunk törvényt arról, hogy attól elvegyük a maradék pénzt, akinek még lehet. Aztán majd a gyerekeitől is. Hogy rohadnának meg ott ahol vannak...