Végre, végre sikerült egy olyan DC filmet összerakni, amitől nem menekül el minden épeszű ember, sőt, még lesz olyan, akinek tényleg tetszik. Az eddigi két, mostani szériába tartozó dobás - az acélcsecsemő és az acélcsecsemő vs batman rinyaverseny után: Suicide Squad. Puddin'

Spoileres vélemény jön!

Nagyon rossz kritikákat olvastam/láttam róla. Nem is tagadom, van hibája, nem is kevés. Joker karaktere elég durván lett újraértelmezve, de ha még egy kicsit csiszolnak rajta a későbbiekhez, király lesz. Valóban őrült, szinte túlzottan is. Persze, Ledger sem volt normális, de ő legalább a beszédkontrollját megtartotta. Nem baj, jó lesz ez. A többiek is rendben vannak, Harley hozza a szintet, sőt, a játékából átjött, hogy nem csak tényleg őrült, de tényleg szerelmes is egy igazi őrültbe, összeillenek. Margot Robbie igen jól kezelte ezt az amúgy elég kényes szerepet.

Az átlagos katonák nagy része sajnos arctalan ágyútöltelék, a főnököt kivéve, neki írtak némi mélységet. Az osztag tagjaival pedig bár nem vagyok teljesen elégedett, de összességében jó műsort csináltak.

Oké, keptön bumerángtól valóban arcrángást kaptam, alig csinált valamit, azt is súlytalanul és gyökér módon, nem volt semmi, de semmi értelme, hogy belerakják. Az elején eljátszott trükkje is átlátszó volt - beugratni az indián csávót, hogy meglássa, tényleg lerobbantják-e a fejüket. Igen, tényleg.

Croc sem tett sokat, de nem volt idegesítő, a gyakorlatilag jófiú - egyébként lány - Katana is rendben volt, átérezhető volt a drámája, lehet hogy a vágóasztalon maradt még belőle, de ez sem kutya. Will Smith, hát, na ő megint kicsit sok volt, illetve a családi körítése volt az - de az nagyon. Hatalmas családi dráma: apuci bérgyilkos, lesittelik és azt siratja, hogy nem láthatja a lányát. Aham, értem én, de talán előbb kellett volna gondolkozni.

És a legnagyobb ziccer, El Diablo, akit simán előrébb toltam volna a másik kettő helyett, mert az ő drámája tényleg meredek és mindezt átérezhetően kapjuk meg, majd végül maga lesz Diablo és seggrepacsit játszik a főgonosszal. Sajnos úgy látszott, hogy a mókát nem élte túl, bár a rosszfiú sem, de hé, Diablo-t nem olyan egyszerű eltüntetni, már láttuk korábban :)

És a főnökasszonyt se felejtsük ki, igazán kemény kezű karakter lett, érdemes figyelni rá.

Összesítve azt tudom mondani, hogy tetszett. Tartottam tőle, messze nem hibátlan, de érdemes megnézni, talán egynél többször is.

Ja igen, a boszorkány csaj és ahogy tulajdonképpen az egészet előidézte, az szerintem kicsit túlzás volt, főleg, hogy ha idejekorán elteszik láb alól, akkor...akkor nem is lett volna értelme a filmnek :)

How Suicide Squad Should Have Ended - spoileres, de találó, mint mindig