A mostani, élőszereplős Szépség és a szörnyeteg című film kapcsán mindenhonnan azt lehet hallani, mekkora felháborodást vált ki, hogy van benne egy meleg mellékkarakter. Hogy ez mennyire káros, felháborító és szembe megy AZ értékekkel. Ki nem szarja le?! Bár a filmet nem láttam, a régi mesét igen. Ez alapján nem tartom valószínűnek, hogy az a karakter olyan fontos lenne. Ahogy azt is hülyeségnek tartom, hogy ettől "meg kell védeni" a gyerekeket.

Miért? Nehogy azt lássa, hogy a világ nem fekete-fehér? Hogy esetleg kialakulna benne némi tolerancia a tőle különbözőek irányába? Mert azt egetverő baromságnak tartom, hogy valakinek attól változna meg a szexuális irányultsága, hogy milyen karaktereket lát. Ha ez így lenne, gyerekek teljes generációi lennének melegek, mert a 90-es években leadott pár rajzfilmben parádézott pár meleg, gonosz karakter - legtöbbször maga a sátán - és abszolút nem érdekelt senkit! Ha lenne bármi hatása a dolognak, akkor a meleg átnevelő táborok hatásosak lennének, nem csak kínoznák benne értelmetlenül a szerencsétlen alanyokat.

Viszont van valami, ami zavar engem a filmben, mégpedig a fő üzenete - ami egyébként nagyon sok klasszikus Disney mesének is az üzenete. Nem érdekes mennyire csúnya, gonosz tömeggyilkos az illető férfi, ha van egy palotája, meg három hegynyi pénze, akkor kislányom nyugodtan tedd szét neki a lábadat, aztán majd bele is szeretsz - a pénzébe legalábbis. 

Na EZ az üzenet valóban megérne egy adag tiltakozást! De persze ilyen nem lesz, hiszen pont azok a vérkonzervatív, korosodó, papoló emberek buziznak a legharsányabban, akik talán már meg is vették a maguk kis Ivankáját.

Szerk: Nem csak nekem jutott eszembe - 9Gag