Sok év után először, végre sikerült kijutnom a Play IT-re. Megláttam a posztert, átfutottam a programot és meg is vettem a jegyet. Utána persze szokásos módon gondolkoztam kicsit, hogy talán mégsem kéne, nem lesz olyan jó, végül is a kiállított dolgok nagy része nem fog érdekelni - minecraft, fifa, cod. De azért nézzük meg - gondoltam.

Nos, azt kell mondjam, nagyon megérte! A fent említett tartalmakon átsiklottam, nem voltak túl érdekesek számomra. Kipróbáltam milyen fps-t játszani konzolon és nagyjából olyan, mint vártam - nagyon döcögős. Egyszerűen a játék típust nem erre találták ki.

Ami viszont utána jött, na az mindent vitt. Régóta gondolkoztam rajta, hogyan tudnám kipróbálni a mostanában nagyon divatos, már nem is annyira új kütyüt - a VR-t. Először egy kisebb gyártó termékét próbáltam - cirkuszi sátor, kezedbe két hatlövetű, és lövöldözöl céltáblára meg vázákra. Nem hangzik nagy számnak, de egy perc után már teljesen ráállt az agyam, hogy ott vagyok és meghökkentő volt levenni a sisakot.

Ezután kipróbáltam a nagyágyút: a Sony megoldását, amit az új konzoljukhoz alkottak. Szerencsére ez volt a fő standjuk, illetve annak a fő témája. 6 box, különböző játékokkal. először egy tankos játékot próbáltam - a Battle Zone -t. Egyszerűen hihetetlen élmény volt, hogy benne ülsz egy járműben, virtuálisan. Nehéz elképzelni, vagy leírni, de iszonyatosan nagyot dob az élményen az, hogy nem csak egy "kis" monitoron keresztül látsz mindent.

Kis ebédszünet meg sétálgatás közben belefutottam Kiss Imrébe, az egyik 3D nyomtatós standnál álldogálva. Figyeltem mit alkotnak a gyerekek, oldalra nézek és egyszer csak ott áll mellettem. Egy pillanatig gondolkoztam: megszólítsam, ne szólítsam, végül is ő is a kiállítást jött élvezni, de aztán mégis megszólítottam és nagyon jót dumáltunk: csatornáról, régi játékos élményekről, meg mindenféle gamer-kocka dologról :D Nagyon jó fej, mint amilyet a csatorna alapján gondolná az ember. És egy nagyon jó tippet is kaptam tőle, nevezetesen azt, hogy ha eddig nem tettem, mindenképpen próbáljam ki a Sony standon a FarPoint - ot.

Komolyan, ez adta a legeslegjobb tíz percet az egész rendezvényből! Mindenképpen próbálja ki, aki csak tudja - Farpoint Gameplay Demo - IGN Live: E3 2016! Sajnos a videón nem jön át az élmény töredéke sem. Egyszerűen fenomenális volt! Először a srác elmondott pár dolgot, fejembe nyomta a sisakot, fejhallgatót, hadd szóljon. Ha a cirkusz sátor 1 perc alatt húzott be, akkor ez kb 15 másodperc alatt - és a grafika még csak nem is túl realisztikus, a lehetőségekhez képest. Szép, sziklás, sivatagos táj, élvezi az ember a nézelődést, lő egy kicsit a puskával, megy tovább és egyszer csak elszabadul a Starship Troopers, olyan valószerűen, hogy az már alsógatyát veszélyeztet. Kiássa a homokból magát egy sok lábú bogár és már ront is neked! Ugrik, támad és jönnek vele a barátai is, családostól! Mindez annyira élethűnek érződik, hogy csak kapkodod a fejed, próbálsz kitérni, elszaladni, félrehajolni, esetleg röptében lelőni a kis rohadékokat - ami egyébként baromi feelinges :D - és már benne is vagy az egészben, eszméletlen király! :D

Az élethűséghez még annyit tennék hozzá, hogy miután átverekedtem magam a bogarakon, egy sziklafal szélén vezető, kb 20 centisnek tűnő kis fal darabon folytatódott a pálya, bal kéz felől, nagyjából végtelen szakadékkal. Namármost, nekem elég erős tériszonyom van és ez olyan mértékben betalált, hogy nem is mertem tovább menni. Egyszerűen nevetségesnek hangzik, de ott, akkor, abban az élményben nem tudtam ráerőltetni sem magam arra, hogy tovább araszoljak, mert teljesen átverte az agyamat. Mindenesetre, ezzel együtt is, szuper élmény volt :)

Kösz a tippet Imi! :D