Végre sikerült megnéznem a jelenleg legújabb Star Wars filmet, a Zsivány Egyes-t. Spoileresen írok róla egy kicsit.

Szóval, ami azt illeti, eléggé félve mentem bele a dologba, azért is halogattam eddig, nekem a 7-ik rész brutális élmény volt - brutálisan szar. Eladták az előző hat filmet, újravágva, újra cgi-zve, ami engem felhúzott - és ami lehet, hogy egy friss gyereknek újdonság, mármint a jelenetek - de erről már írtam.

Kicsit lassan, kuszán indul, sok bolygó, sok helyszín, sok szereplő, de még nem igazán értjük, miért is. Megint egy kislány a főszerepben, aki nem is akar itt lenni, a birodalom jön és építkezik, teszteli A halálcsillagot, apuka szervezkedik, a lázadók elég hatékonyan lázadoznak - végre. Aztán kapunk egy fiatal han solo-szerű figurát, csak sokkal komorabbat és egy robot chewie-t mellé - akitől az egész film legjobb részeit láthatjuk majd. Szépen haladnak az események és akad benne pár zavaró dolog, de összességében kellemes élményt kapunk.

A lázadókat végre át is lehet érezni, nem csak úgy vannak, az űrcsata nagyon szép, és a birodalmiak is többet találnak célba, mint az átlag rohamosztagos találati arány :) Ennek fejében persze látatjuk azt is, hogy sw filmtől eltérően, már-már G.R.R Martin-i magasságokba érünk, már ami a megkedvelt és pozitív szereplők aprítását illeti. Egyszerűen mondva, nem marad senki életben azok közül, akikről nem tudjuk biztosan, hogy benne volt a negyedik epizódban. Ez azért elsőre kicsit meredek volt, de belegondolva egészen jó döntés. Így a halálcsillag bázis romboló lövésének tüzében elégetik azt az éppen induló szerelmi szálat is, ami kezdene kibontakozni, megint csak némileg sietősen, de azért nem úgy, mint az előzmény sorozatban.

Összességében pozitív élmény volt a film, persze, magas a kerítés, amit át kellett vinni, de sikerült. Nem úgy, mint akár a 8-ik rész trailerének, amire gondolva is feszült leszek, na AZ megint egy szar sw film lesz. Végül is, ha minden második jó, akkor talán lesz mit nézni, a pénz meg bejön nekik úgy is.