A legfrissebb X-men élmény. Amikor először hallottam a koncepcióról, konkrétan hülyeségnek tartottam, hogy ebből épkézláb történetet ki lehessen hozni. Egy öregedő, haldokló Farkas, szenilis x-professzor, na ne. Aztán, pár extra infót hallva elgondolkoztam egy kicsit, kíváncsi lettem a dologra. És milyen jó, hogy így lett.

A film egy újabb rossz jövő képet mutat be, nem annyira rosszat, mint az eljövendő múlt, de elég rossz a helyzet. Ami fontos, az az, hogy sokkalta életszerűbb, emberközelibb ez a jövő. A karaktereknek már nem csak az ellenséggel kell megküzdeni, amiben segítik őket a képességeik, hanem saját magukkal - illetve az öregségükkel, az elmúlással kell szembenézni. Mindezt még Rozsomák karakterére is ráhúzva, tényleg jó ötlet.

A fő szereplőket egyszerre öröm és szomorúság nézni, nagyon jól teszik a dolgukat, de ez eddig is így volt. A pozitív élmény nekem a kislány volt - akiről kiderül, hogy Logan lánya - ő teljesen olyan, mint a karakter és jellemfejlődések előtti "fiatal" Logan, még a korai időkből, viszont neki egy film alatt kell lehoznia a jellemfejlődést, ami sikerül is.

Mindezek mellett az akciók is nagyon jól sikerültek, nagyon jót tett a dolognak a 18+ besorolás, a történet kicsit egyszerű, de pont annyira, hogy ne legyen zavaró.

Ajánlom megnézésre :)