Igen, megint itt tartunk. Pár hete - lassan inkább hónapja - realizáltam, hogy a telefont kezdik kinőni az alkalmazások. Nem kell itt mindenféle extrára gondolni, csak az alap google appok: gmail,chrome,youtube,naptár,keep, esetleg google asszisztens. Nos, eljutott abba az állapotba, hogy minden mást le kellett dobálnom róla, hogy csak ezeket frissen tudjam tartani. De egyszerűen hiába van még 1Gb szabad hely a belső tárhelyen, az "operatív" munkaterületnek szánt partíció annál kisebb és ezek teleszemetelik. A 4.4-es andoirdnál viszont root nélkül nem is lehet változtatni, hova tegyék mindezt - ahogy itt már megírtam.

Szóval nézegetem a telefonokat, kicsit több mint 2 év után újra. Két jelölt van, mind a kettő kínai - manapság mi nem az - ráadásul ugyanannak a szériának a két verziója. Az egyik a Xiaomi Redmi 4A, a másik a Xiaomi Redmi 4X. A 4A 2Gb memória, 32Gb tárhely 4 mag, igen jól használható, a 4X 3Gb(!!!) 32Gb szintén és 8(!!!) mag. Csak az ár kicsit visszatartó erő a 33k huf és 42k huf.

Mostanra eljutottam oda, hogy venni fogok telefont, miután múltkor a gmail a leveleket nem tudta leszedni anélkül, hogy alkalmazás adatokat töröltem volna - amiket aztán újra visszaszednek majd, de addig nem is mennek. Csak még azt nem tudom, hogy megéri-e a plusz 9000 azt a plusz teljesítményt. Illetve, nem kell-e majd azt is két év múlva megint lecserélnem, mert akkor igazából az olcsóbbat cseréljem le. A dilemma elég hasonló mint 2 éve:  16500 Ft / év vagy 21000Ft/ év amit telefonra hajlandó vagyok áldozni? A drágábbik is beleférne a keretbe, azóta kicsit több az erőforrás, viszont hosszú távra meg spórolunk, szóval egy 10es is számít.

Meglátjuk, úgy is megírom :)

U.i.: Belegondolva, már van olyan bejegyzésem, amit két évvel ezelőttről tudok hivatkozni, repül az idő :)