Ebben a szakmában - bár szerintem úgy az életben is általában - meg kell találni azt, aminek örülni lehet. Például ma, amikor egy egyébként abszolút ótvar, ismeretlenek által fejlesztett, nagyon gány rendszerbe kellett belenyúlnom. Többnyire a hideg kiráz tőle, amatőr hülyeségekkel és kód másolással van tele. Vagy éppen - mint most is - kiderül, hogy egy funkció, amit eladtak az ügyfélnek, hibásan működik, mert már nem a demo ötperce van és előbújik a sunyiság. Jelen esetben az, hogy egy rész a //todo szintjén van összerakva kódban. 

Nos, miután az ügyfél kifejtette, hogy szeretné a dolgot, rendesen is, szabad kezet kaptam, hogy összerakjam - nulláról. Oké, ez nem hangzik olyan jó dolognak, pedig most az. A lehető legminimálisabban kellett csak kapcsolódnom meglévő dologhoz, az egészet úgy találhattam ki és rakhattam össze, ahogy a framework szerint kell. Rugalmasan, elegánsan.

Tudom, apró öröm, mégis kellemes volt, mert olyan minőségű kódot tudtam gyártani, amit simán lehet vállalni.  Persze a rendszer 99%a ettől még ótvar marad :D