Lassan hetek óta tartó tendencia az, hogy délután-estefele egy rövid, ám annál kiadósabb nyári zápor mossa el a várost. De tényleg csak a várost, egy kicsivel arrébb csont száraz minden.

Egy ilyenbe futottam bele a héten bringával, gyakorlatilag mintha a zuhany alatt álltam volna: meleg víz zuhogott a nyakamba. Viszont az úton meg bokáig ért néhol, ami nem volt vicces. Maga az elázás végül is nem zavart, az már inkább, hogy a táskámba rakott telefont is elérte egy kevés nedvesség és kicsit megkattant. Egészen konkrétan beragadt a headset opció, letiltott a hangszóró és úgy nézett ki, hogy a cucc kutyát dobálni lesz jó maximum, mert telefonálni nem. Csak vicceltem, hülyéket dobálni, a kutyákat szeretem. Később szerencsére megjavult, aminek nagyon örültem, tekintve, hogy nincs egy éves a kütyü.

De ami ebben az időjárásban leginkább zavar, az nem a sok, hirtelen eső, ami az időjárás megbolondulását mutatja, hanem az, hogy csapkodnak a villámok is folyamatosan. Már pedig erre előbb-utóbb valami rá fog menni, mert a túlfesz védelem elég gyatra. És mivel a hálózat a lakásban régi, két eres vezetékezésű, a túlfeszültség védő felszerelések használhatatlanok. Kivéve a fürdőszobát, de nem pakolhatok be oda minden elektromosat, több okból sem.

Szóval pécsi monszun időszak :)