2029.április:

Elb*sztuk, de nagyon. A múlt század második felében mindenki az atomháborútól rettegett. Aztán az új évezred hajnalán az időnként felbukkanó halálos járványoktól. De egy ennél sokkal egyszerűbb, lassabb és láthatatlanabb dolog intézte el az emberiséget: a műanyag. Mire észbekaptunk, már csapvízben is benne volt a mikro méretű gyilkos és még akkor is csak kevesen kapták fel a fejüket. A természet végül megtalálta, hogyan szabaduljon meg tőlünk, még a sci-fi filmek gyilkos robotjai sem kellettek. Csak egy kis uv fény.

A fenti szösszenet az után ugrott be, hogy mostanra tényleg mindenhol megtalálták a mikro méretű műanyag részecskéket. Az óceánoktól kezdve, a poharadba töltött sörben vagy csapvízben is. Nem csak egy távoli probléma, ami nem érint, hiszen se tengerünk, se halat nem eszünk. Lassan elindul a pánik, betiltják a műanyag zacskókat, de kétlem, hogy ez elég lenne.

Ami már kint van, le fog bomlani, mert a természet elkezdte eszegetni, mindenféle baktérium és gomba által. Csak mire azok végeznek, már csak azok látják, akik nem dobták fel a bakancsot, valamilyen kapcsolódó kórság miatt. A túlnépesedéstől nem kell majd tartani.