Megnéztem a legfrissebb star wars epizódot, írok is róla pár sort, csak röviden, egy pici spolilerrel.

Már az első pár jelenet kellemes csalódást okozott, amikor eszembe jutott egy filmes hír, miszerint a mikiegeres cég lassítani fog a sw filmek tempóján, mert pont ezzel a filmel zakóztak egyet. A közönségnek és a kritikusoknak sem tetszett igazán, elég keveset hozott a konyhára. Úgy látszik, nem vág egybe az ízlésem a mainstream irányukkal, az agyon dicsőített 7 és 8 totál gagyi, mégis a plebs imádja.

Ami ezt a filmet illeti, tetszett. Szórakoztató, lehet rajta izgulni, még akkor is, ha tudja az ember, hogy három szereplő mindenképpen megéli a végét. Igaz volt benne azért gyenge rész is, amikor kicsit keresgélős volt a sztori, az ifjú Han színésze néhol túljátszotta és Emila Clark még mindig nem tud színészkedni. Viszont a fiatal Lando nekem meggyőző volt, a csempész "mentor" szerepében Woody Harrelson is megmutatta, mit is tud.

Egy kis spoiler! - Amit sajnáltam most is, akárcsak a Rogue One esetében, az a remekül felépített robot karakter volt, illetve a halála. Klasszisokkal mélyebb, rétegeltebb karakter volt és még az arcmimikától mentes robot testtel is lealázta a sárkányok mamáját. Igen, tudom,  a legtöbb szereplőnek értelemszerűen el kellett tűnnie, hiszen úgy kerek, nem tűntek fel később, de mindezt Danerys estében egy cseppet sem bántam volna, L3-at viszont sajnáltam.

Összegezve, aki szerette a klasszikus trilógiát és még a Rogue One is bejött neki, az nézze meg. Aki a legújabb trilógiára van ráizgulva és neki azok tetszetek, az felejtse el ezt, majd valamikor jön a 9-ik rész. Csak az a kár, hogy ebből ami üzenet visszajut a mikiegérhez az az, hogy gyártsanak inkább színvonaltalan szemetet és így is fognak tenni, mert abban van a vitamin lové :|