Mivel az utóbbi pár napban megint elég nagy csönd lett, gondoltam írok pár sort arról, amivel eltöltöttem a kis szabad időmet. Egy-két nosztaliga játékot - ami lassan már retró - vettem elő, illetve kettőt:

 - SWINE
 - Soldier of Fortune 2

Az első egy kisebb szelet volt a gyerekkori listában, egy remek szinkronnal ellátott, kicsit RPG szerű elemekkel megszórt stratégiai játék. Nyulak és disznók harcolnak egymással, mindenféle harckocsit és kapcsolódó járművet felhasználva - mindezt remek magyar szövegekkel. Gyerekként nagyon megfogott, viszont nehézségben egy új szintet jelentett. A szokásostól eltérően itt minden erőforrást neked kell az egységek után vinni, nem csak a szervizkocsit: minden egyes darab lőszer és egységnyi üzemanyag számít, mert bizony elfogy :)

link: https://www.youtube.com/watch?v=jn_ruWdQvtk

A másik a gyerekkorunk - öcsémmel együtt - egyik legjobb FPS játéka. Ez volt az első, ahol újra kellett tanulni az irányítást, mert már teljesen 3D-ben mozgott és az egérrel kellett célozni. Hűha, ez mekkora szám, ugye? :D Ma már minden lövöldözős játék így megy. Nos, akkoriban még nem. A doom, a duke nukem 3D és még a quake is játszható volt egér nélkül - csak billentyűzettel.

A maga idejében elég durva játéknak számított, amivel promózták, illetve amiből kicsit botrányos lett, az a sajátos ragdoll módszer, kiegészítve azzal, hogy minden alkatrészt le lehet lövöldözni az ellenségről. Ez annyira kiverte a biztosítékot, hogy a németeknél zöld vérrel adhatták csak ki. De nem is ez a lényeg.

Először egy demóval találkoztunk, egy dzsungeles pálya és egy óceánjárón játszódó. Számát sem tudom hányszor próbáltuk megcsinálni, de nem sok sikerrel. De a zene, a hangulat nagyon megmaradt. És tegnap, amikor eljutottam ide, nagyon megfogott - vagy 15 év visszaugrás, egy pillanat alatt. Annyira, hogy gyorsan csináltam is pár képet és küldtem egyet öcsémnek :) Sajnos a hangulatot nem adja át annyira, de keresek ide egy jó videót. :)

Soldier of Fortune 2 Playthrough (Episode #6)