Megvolt, megnéztük végre a nagy lezárást! :) Nem akarok spoileresen írni róla, mert az nem lenne szép. És bár egy-két apróságba azért bele lehetne kötni és sokáig fogják boncolgatni, hogy miért is úgy történt ahogy, de összesítve nagyon jó film lett! No azért nem úgy, mint egy DC filmben, ahol a rövid lista címe a "dolgok, amikbe nem kötnék bele".

Nagy vonalakban azért felírok pár dolgot: a 3 óra túlzás volt egy kicsit. Az első felében nagyobb részt karakterdráma látható, mindenki kap időt arra, hogy kibontsa a szerepét - bőven. Aztán beindulnak a dolgok és jönnek a meglepetések! Egy bizonyos sztori ívet feltételez a néző, csak a mikéntje kérdéses. Nos, itt aztán csavarnak rajta bőven, csak legyen időd pislogni. A befejezés pedig...nagyon epic lett :) Mindenképpen meg kell nézni újra, aztán akkor kifejtem a kérdéses részeket is.

Ja igen, megvolt a várva várt nagy csata is a GoT 803-ban. 84 perc, ami belefért volna egy ütős 30 percesbe is bőven. Nem mondom, volt látvány, volt küzdelem és valóban olyan karakterektől kellett elbúcsúzni, akiket sajnálok, a végső csavar pedig nagyon ott volt, de nagyon. Viszont a töltelék időben, amit a két sárkánylovas művelt...hát azt rossz volt nézni. Majdnem annyira, mint azt, hogy a valós harctéri taktikákat még mindig messziről kerülik Benioff-ék. Na mindegy, a lezárás itt is király volt, még 3 rész, kíváncsi vagyok, ezt mivel fejelik meg.

U.i: Az esőisten már megint nem akarja, h bringázzak, állna bele a görcs...