Folyamatban van a Mi Band tesztem. Az esetek nagy részében elég pontosnak tűnő adatok jönnek ki belőle, kiegészülve a Google Fit-tel néha viccesek is. Például a Mi Fit-ből veszi át az adatokat a google, de azért néha elég érdekes megállapításokra jut - valószínűleg nem is kap meg mindent - például a bringázást nem mindig látja, viszont azt gondolja, hogy nagyon gyorsan tudok futni :D

Ami miatt viszont ezt a bejegyzést írom, az egy másik app: runaddict Ez egy track adatokat használó alkalmazás, ami jutalomból ad sporteszközökre kedvezményt - ez eddig nagyon szép. De nézzük csak meg jobban: a gyártó az NN biztosító! Azaz egy biztosítónak adod át a mért egészségügyi és edzés adataidat, önként és dalolva, pár ezer forintnyi kedvezményért, amit talán soha nem veszel igénybe. Abban viszont biztos lehetsz, hogy az apróbetűs részben benne van az, hogy ők nagyon is felhasználják az infókat, ha esetleg náluk kötnél valamit. Vagy egy partnerüknél, akiknek továbbadják!

Így tudják monitorozni, hogy az ügyfél milyen egészségügyi állapotban lehet, azaz a kockázati tényezőket is jobban belövik. Ez üzletileg érthető, viszont erkölcsileg nagyon nem és szerintem jogilag is csak némi csavarással védhető.

Oké, ez még messze van a kínai működéstől - ahol minden tevékenységedet figyelik és ha már nem egyezik a véleményed az állammal, már buszra sem engednek szállni - de azért egy lépés afelé.