Van egy vámpíros szerepjáték, hozzá tartozó számtalan könyv és egy-két számítógépes játék. Valamikor a gimi idején ez elég sokat jelenetett, sokat játszottuk, beszélgettünk róla.

Ez még abban az időben volt, mielőtt divattá vált volna az egész vámpírosdi. Akkor még az emo volt felfutóban. Nagyon frusztráló volt rockerként.

Eszembe jutott, hogy már akkor is a mainstream divat másolta a lenézett kultúrák dolgait. Az emó után racuppantak a vámpíros témára. Amikor már az volt terítéken azon gondolkoztam, mi lesz a következő? Divatot csinálnak a zombikból talán - akkor jött ki nem túl régen a holtak hajnala. És lám, csak elő tipegtek a tipegők a képernyőre.

Időnként voltak ilyen megérzéseim abban az időben: a gmaps, még alapjaiban fejleszteni is elkezdtük egy csoporttársammal, igaz, megakadtunk a tervezésnél a kolleganővel. Azt sem felejtem el, hogy a google szemüvegét is megjósoltam előre, erre meg is csinálták. Lottó?

Mostanában újraolvasom a 13 klánregényt és örömmel tapasztalom, hogy majd tíz év után is értékelhetőek.

Persze lehet, hogy a nosztalgia faktor is dolgozik, de futottam már bele olyanba, amit akkor imádtam, mostanra a szódával elmegy kategóriába talán befér. (halálosztó,alien) Ahogy egy okos ember fejtegetésében szerepel, azoknak a könyveknek az időablaka végetért.