Pár napja kijött az új Csapda szám klipje, ami az új albumuk felvezetője. Hát, lett róla egy véleményem. Miért, mit vártatok :)

TANKCSAPDA – SZEVASZ ÖCSÉM (OFFICIAL VIDEO 2019) A link onnantól indítja a videót, ahol zene kezdődik, az első majd 3 perc felvezetés...

Szóval az új Tcs szám, jeeej... Amikor először láttam hogy van, egy pillanatra a régi lelkesedés buzgott fel bennem, mert mennyire királyak is ők. Aztán elindítottam a videót és majd három percig Janklovics üvöltözik, meg ripacs színészkedés és végül beindul a zene.

A kezdés nem rossz, bár az újabb albumaikat idézi, viszont utána nagyon gyorsan átcsap azoknak a stílusába, teljesen poppos, laza, elgitározgatunk, lálálá. A szövegben véleményem szerint egyre kevésbé erőlteti meg magát Lukács, lehet hogy nem tudja, nem akarja, nem érdekli? Végülis, ha a pop irányba megy el, akkor már nem kell olyan erőset alkotni, a konkurencia röhejes. Igen, tudom, hogy a régi számaik nagyobb része sem egy Ady költemény, de azért elég sok akadt, aminek a szövegei igen jók voltak.

Egy olyan részlet volt, ahol felkaptam a fejem a hangzásra - nem a klipben éppen vetkőző hölgy miatt, mielőtt valaki... - ahol megidézték a régi erőt, zúzást, metált. Majd azzal a lendülettel baszták pofán egy szívlapáttal és egy rakás lagymatag fossal... utána megint kicsit visszakeményít és jön a pop stílus.

Összefoglalva nagyon sajnálom őket, de lassan harminc év alatt mit várhat az ember, öregszenek ők is, puhulnak. Majd hallgatunk régi albumokat, az mindig bejön. Azt viszont nem tudom, hogy így érdekel-e a koncert. A régi Csapdát bármikor, de ezt az új, popCsapda?