A disney vállalat, különösen az utóbbi években egy hatalmas gigacéggé nőtte ki magát, több soron is bizonyítva, hogy rengeteg pénzük van és ezt szépen halmozzák is. Bekebeleznek mindent, amire csak rá tudják tenni a kezüket a filmipar környékén, majd addig csavarják, amíg csak csöpög belőle pár cent.

Elég csak a legutóbbi Oroszlánkirályra gondolni, ami élőszereplő/cgi verzióban szörnyű, vagy a Star Wars franchise kifacsarására. 

Abba most ne menjünk bele - már írtam róla korábban:A szépség, a szörnyeteg és a homofóbia - hogy néhány történetük a kislányok számára igencsak megkérdőjelezhető példákat állít, az nem csak az ő hibájuk.

De azt azért meg kell hagyni, hogy van pár olyan rajzfilm, amiből a gyerek tanulhat valamit az életről. Arról, hogy bizony nem fenékig tejfel és meg kell tanulni, hogyan tud emelt fővel továbblépni. Találtam egy videót ebben a témában be is linkelem ide. Nem tisztán disney rajzfilmek, de az egyik legjobb üzenet mégis abból került bele: amikor a Szimbának ad leckét Rafiki a szavannán.