Nemrég megnéztünk egy filmet, ami már nagyon régóta halmozódott: Gone Girl (2014) Egy lassú, akciószegény, igazi dráma, nagyon jó alakításokkal. A sztoriból nem mondok el sokat itt fent, mert iszonyat nagy csavarok vannak benne.

Mindösszesen annyit mondanék, mielőtt megnézed, hogy a befejezésben csalódtam, de tényleg csak abban, az utolsó 5 perc talán. Az összes többi annyira erős, annyira behúz a film, nagyon intenzív érzelmeket generál a karakterekkel kapcsolatban. Csak akkor nézd meg, ha nem zavar, hogy a végével nem értenél egyet.

Innentől viszont spoiler.

**** SPOLIER ****

Sajnos nem lehet enélkül megmagyarázni a címet: az eltűnt feleség mindenkit átbaszott a palánkon. Nem halt meg, semmi baja nincs - fizikailag. Fejben viszont soha nem is volt rendben - ugyanis egy tökéletes pszichopata. Már a kapcsolat elejétől kezdve csak eljátszik valakit, majd amikor csalódik a dologban, egy hihetetlen összetett bűnesetet kreál - eljátssza a saját halálát, úgy, hogy a férjét várja a méreginjekció.

A legapróbb nyomokra is odafigyel, behülyíti a szomszédot, eljátssza a terhességét, stb. Aztán amikor a menekülés nem úgy alakul, szintén több csavaron keresztül végül betoppan a férjhez, a sajtó szeme láttára.

És ami igazából felcseszett, az nem ez, eddig csak a nőt akarod lapáttal agyonverni - de ha egy alkotás ennyire be tud vonni, szerintem az király. A befejezésben, pár hét/hónap múlva a férj egyszerűen túllép az egészen. Előtte még egy szobában sem aludt a csajjal - amit megértek, szerintem egy házban sem akarna maradni vele ezek után. A férj viszont egészen egyszerűen megbocsájt neki és ott folytatják a dolgot, mintha semmi nem történt volna...

Na itt szállt el a bóbitám, a csaj gyakorlatilag megúszott mindent és nem csak a bűntény eljátszását, csinál még mást is, de majd meglátjátok! 

Inkább ne nézzétek meg, esetleg ezt a Szirmai Kritikát!