Ma láttam a buszon a telefonos gyökér következő lépcsőfokát. Az egy dolog, ha a buszon az ember telefonál, kicsit emeltebb hangon is, mert zaj van - bárkivel előfordul. Na de ezt lehet ám fokozni!

A következő lépcső, a kihangosítóval beszélgető. Oké, annak megvan a haszna, amikor többen beszélünk a telefonon, esetleg nincs szabad kezünk. De az, hogy kihangosítja a paraszt, majd maga elé tartja a telefont, a hátára fektetve, hogy az aljába tudjon beszélni, az pedig mindenfelé üvölti a csutkára tekert hangerejével a másik fél minden szavát.

Azt már csak lábjegyzetben teszem hozzá, hogy sok újabb telefonnak a tetején van a fő mikrofonja, nem az alján - a zajszűrés miatt gondolom, ami egyébként elég jól szokott működni: a négysávos főút mellett csúcsforgalomban sétálva is tisztán hallanak a vonal másik végén

De vissza a paraszthoz! Szóval nyilvánosan üvölt a telefon aljába, mert mutatni kell, hogy neki menő telefonja van és annyira fontos amiről beszél, hogy mindenkinek hallania kell. 

És a következő lépcsőfok: headset bedugva plusz az előző mutatvány. Ez annyit javít, hogy már a közönség nem hallja a másik felet, mert az legalább az a fülesen keresztül kiabál. De arra a marhája már nem jött rá, miért panaszkodik a vonal másik végén a partner! Mert nem a nyakán lógó mikrofonba mondja, hanem a pofája elé tartott telefon seggébe üvöltözik - ami ugye most nem csinál semmit, ha van csatlakoztatott headset :D

Komolyan, egy pillanatra elgondolkoztam, hogy segítek a srácon, mert egy kicsit idegesítő volt a hangerő fokozása. De aztán hagytam, hadd dolgozzon a természet és csak simán kiröhögtem. Még a végén zokon veszi, hogy segíteni akarnak neki és én leszek a belepofázós paraszt.