Maradj otthon! 

Komolyan, lassan egy Csillagkapu vagy inkább egy Doctor Who évadnak tűnik ez a 2020. Csak remélni tudom, hogy az április maximum az asgardokat vagy magát a Dokit hozza el, nem egy rakás goauld és dalek fog itt mókázni..

Hogy mi lesz itt még, azt Itália földjére pillantva szemlélhetjük. Tisztább levegő, tiszta folyók, delfinek - najó, az talán nem. 350 Ft feletti €? Az már megvan! De napi 400+ halott? Azt még inkább ne, pedig mostanra ennyit jelentenek a hivatalos szervek náluk.

Hogy ez nem sok és csak idősek? A nagy lófaszt! Ez sokkal több, mint amennyi ember naponta meghalna, ha nem lenne ez az egész. És ott azért már tesztelnek, akit érnek, valamint az egészségügyi rendszerük is többször jobb volt, mint a miénk. WHO pont 9 felett - a magyar éppen 2 felett, na?

Nem akarok pánikot kelteni, jön az majd 1-2 hét múlva amúgy is, amikor a sok önfeláldozó orvos meg kivezényelt rendőr kezd el hullani és a nagymamákat meg már nem teszik gépre, mert kellene a hely a kozépkorú, gyerekes anyukának - aki amúgy ma is csoportosan legeltette a gyerekét a többi anyukával a játszótéren bazdmeg!

Nem arról van szó, hogy ne bírnék ki pár hetet itthon, mert nekem még megoldható - van akinek nem, mert különben leállna tényleg minden. Hanem arról, hogy az iskola helyett már kint sétálgatnak a gyerekek, az anyukák csoportosan mennek talizni a játszóra, a nyuggerek meg mennek a napi kis farhátért minden egyes tetves rohadt nap, aztán kint kvaterkáznak - egyszerüen az emberek nem fogják fel, hogy jön a szarvihar és ezt mások nyakába is zúdítják!

Nem tudom, hogy ez magyar, vagy milyen sajátosság, de évszázados hagyomány - "engem úgysem, majd mást". A 2-ik vh-ról szóló doku sorozatban is több akkoriban katonáskodó felidézte, hogy ugyanezt látták a frontról hazajövet. Ők már halálra fagytak, éheztek, sőt, talán jött is már a front Pest felé - de az emberek halál nyugalommal éltek tovább hiszen az messze van. Még '44 karácsonyán is, egészen addig, amíg a végállomáson fel nem szállt a villamosra pár ruszki katona, tartott az illúzió. Nem lesz itt semmi történés, minket nem érint, haladjanak tovább. Aztán bezárult az ostromgyűrű és pokoli hetek következtek.

Az olaszok indítottak egy videó kampányt, amiben 10 nappal korábbi önmaguknak üzennek. Elég sok van amiben saját magukat cseszik le, h vegye komolyan, ne rögögje ki a dolgot, mert nagy cida lesz, a kellemetlen végén. Szóval talán nem csak magyar dolog ez. Ettől persze mindent megteszünk és reméljük hamar túl leszünk rajta, épségben.

Az már csak lábjegyzet, h holnaptól több céget átvesz a hadsereg, aztán jönnek az utcára is a katonák. Egyrészt, ha ezzel bent lehet tartani az embereket, akkor érthető - mert mással nem. Csak nehogy kintfelejtődjenek későbbre is, esetleges nemkívánatos elemek féken tartása. Mert az bizony nagyon problémás helyzetet teremtene.

Addig is, maradj otthon ha teheted, de tényleg!