Tegnap megérkezett végre amit rendeltem: egy szép gigabites switch és hozzá pár cat5e kábel. Így már minden a lakásban lévő eszközre rá tudtam kötni a gigabitet, ami az optikából egészen az ajtómig jön.

A tesztek alapján ugyan a régebbi eszközök nem tudják teljes mértékig kihasználni, de még a miniszerver esetén is duplázódott a belső hálón történő adatmozgatás sebessége. Egy kis kártyaPc-ről van szó, elvileg Gigabites csatoló van rajta, gyakorlatilag a rajta lévő proci nem bírja kihajtani.

És így már Eszti gépén is le lehet cserélni az eddigi iszonyat lassú wifi adapteres működést, ami ebben a házban is borzalmas, nagyjából 25+ wifihálózat látszik a nappaliból. Éljen a modern technika, de ez már igazi wifi-szmog. Ezek még az előző lakásban tapasztaltak, de érvényesek: Elektromszmog Vezetéknélküli szmog

Rakok ide pár képet, az egész hóbelvancot beköltöztettem az íróasztal szekrény részébe. Egyelőre figyelem a melegedést, nyitott és zárt ajtónál is - meglátjuk, hogy muzsikálnak. A tovább után van pár kép is.

rack a sötétben rack a világosban