Egy elég underground dologról írok, amit az előbb találtam,de egy kicsit messzebbről kezdem. Az idei évben belevetettem magam a Doctor Who világába, a 2009-es, 9-ik doktortól induló verzióba - klasszikus 60-as évekből valót nem hiszem, hogy megpróbálnám :) Aztán, ahogy lenni szokott, Eszti is bekapcsolódott és behúzta a dolog - bár nem annyira, mint engem.

Ha valakit egy picit érdekel a sci-fi téma, az angol humor és a hosszabban kibontott, érzelmesebb sztoriszálaktól sem riad vissza, itt egy "rövid" kedvcsináló: DOCTOR WHO ÚTIKALAUZ Összegezve azt mondanám, hogy az első 7-8 évadot meg kell nézni!

A tizenegyedik doktor, akit Matt Smith alakít, remek társakkal van kiegészítve alap helyzetben is. Azonban ezt még bővítve, behoztak egy kisebb triót, aki időnként tűnik fel. És milyen jól tették! A korábbi epizódban, ahol a Pond családdal együtt szerepelnek, parádés az eredmény, ahol pedig Clara mellé kerülnek be, ott ők viszik az aktuális részt a hátukon.

Egy nagyon szokatlan trió, a viktoriánus Londonban: Madam Vastra: silurian - ember formájú gyík, abból a civilizációból, ami még az emberek előtt birtokolta a földet - a detektív. Jenny, a felesége és nyilvánosság előtt a szolgálója - ember. És Strax, a sontarian harcos, aki az elpusztítása helyett az emberiség védelmét tűzte ki célul - nem mellékesen az egyedi világlátása nagyon sok helyzetkomikumot ad. A gyík, az ember és a krumpli - ahogy hivatkoznak magukra. Doctor Who: The Snowmen Prequel: Vastra Investigates

Nos, ez már lassan tíz éves sztori, de a youtube jóvoltából megtudtam, hogy a trió egy fajta spin-off lehetőséget kapott - rádiójáték, vagy ahogy ma divatosan mondják: podcast formájában. Ez alapesetben fizetős tartalomként érhető el, de most egy akció keretében felrakták az első részt youtube-ra, ingyen: The Paternoster Gang | The Cars that Ate London! (Full Audio Episode) | Doctor Who 

Van rá tippem, hányan fognak érdeklődni, egy itthon nem túl ismert sci-fi sorozat kis részében szereplő karaktereinek podcast verziója után, de ha már egy valakit elszórakoztat a dolog, akkor megérte.

Amikor majd jövőre visszaolvasom ezt, akkor például én örülni fogok neki :D