Nagyon szeretem azokat a játékokat, aminek összetett, kidolgozott története van. Ezt például a különböző rpg játékok remekül hozzák - Fallout széria, Witcher, stb. Azonban van a játékmenetnek egy számomra bosszantó része is - ha túl sok küldetés stackelődik egymásra. Azaz amikor elkezdesz valamit, a következő ponton nem a mostani feladat megy tovább, hanem egy alfeladat jön, aztán ott is és a végén már nem is emlékszel, mibe kezdtél.

No, a finoman csöpögő melegvíz elzáró a vízóra előtt, elég hasonlóra sikerült.

Vasárnap vettük észre, hogy a golyóscsap szelepe nyirkosodik. Nem a csövek illesztése, hanem a tekerő elem illesztésénél. Próbaképpen papírtörlővel teszteltük, a végén már fél óra alatt átázott egy tenyérnyi darab. Mivel ez a vízóra előtt van, onnantól a szolgáltató cucca, de a csapot a plomba megbontása nélkül amúgy sem tudnám kicserélni - arra pedig nagyon kényesek.

Szóval reggel gondoltam egyet és felhívtam az ügyfélszolgálatot. Abszolút együttműködőek voltak, de feltettek egy kérdést: hozzáférünk-e az épület főelzárójához, mert a csapot csak úgy lehet kicserélni. Hátőőő... azt sem tudtam, ez merre van, de arra tippeltem, hogy az alagsorban. Így arra jutottunk, hogy visszajelzek, ha oda tudom engedni őket.

Irány az alagsor, hátha találunk valamit, ami főelzárónak tűnik. A tárolók átlátszó fémmel - drótkerítés :D - vannak lezárva, így körül tudtam nézni. Találtam pár csapot, de nem volt egyértelmű egyikről sem, melyik lenne az - de gondoltam a szaki csak felismeri. A probléma ott kezdődött, hogy az érintett tároló nem a miénk és fogalmam sincs kié lehet.

Akkor telefon a közösképviselőnek, hátha ő tudja. Ő azonban nem tudta, viszont adott egy tippet, hogy az első szinten lakó néni tud segíteni. Bekopogtam, zörögtem, de semmi. Új telefon, megszerezni a néni számát, majd felhívni - illetve próbálni, mert nem vette fel. Maradt az sms, amiben leírtam az egész kört.

Délutánra hazaért és a kaputelefon segítségével összetalálkoztunk. Elmagyaráztam neki mindent, nagyon segítőkész volt, még a kulcsot is odaadta a tárolóhoz. Ezután már vissza a pétávhoz, természetesen jöhetnek holnap reggel, majd elintézem. 

Másnapra már "csak" a szerelés maradt. Szerencsétlen szaki sokat szidta az építőket, mert azok hákoltak itt előtte rendesen - a 40 éve beépített fővezeték menete is megkopott. De az óra után bekötés is elég trükkös volt, ki is kellett jó részét bontani - és ha már itt volt, még a vízórákat is lecserélte, mondván időszerű. Oké, így mulat egy magyar úr, a végén mindent fizetek úgy is :)

Igazából csak egy dolog jutott eszembe, a megoldás kapcsán: amikor pár hónapja a hidegvíz mérőt cserélték, a tettyés szerelő teljes erővel tiltakozott az ellen, hogy a főelzárót elzárni/kinyitni csak úgy, mert telemegy kosszal az összes óra és ki kell dobni, újrarakni az összeset. Természetesen nincs már módszer, ha a lakásban lévő elzárót kell cserélni, de ő maga sem tudott jó megoldást mondani.

Majd megnézem, a végén mennyi xp-t adott ez a kör :)