Úgy alakult, hogy a hűséges egerem mára megadta magát. Nem élő, hanem amit a géphez használok. Már voltak apró gondjai eddig is, de nem akartam lecserélni, amíg csak lehetett. Nos, mára elérte ezt a határt: random elkezdte többszörözni a kattintásokat, mind a két oldalon.

Viszont vasárnap lévén az egyértelmű csere hely és lehetőség zárva van - az infolexnél szoktam venni ebből a típusból frisset, nagyjából 2-3 évente. Nem nagy tétel. De most nem volt kedvem a héten külön mászkálni, vagy kiszállításra várni, így maradt a MediaMarkt és az aktuális kínálat.

Igaz, hogy ha van időm, akkor szeretek játszani, de abból a szempontból nem vagyok "gamer", hogy minden cuccom márkás, piszok drága, tűpontos cucc legyen. Nem érdekel a led világításos, mechanikus billentyűzet, a 20.000 DPI-s egér, vagy a 120Hz-es monitor sem. Ellenben napi 8+ órát dolgozom gép előtt, így a kényelemhez ragaszkodom. Ezért a használt eszközöket is igen körültekintően választom meg. A fent említett patkánnyal még 2011-ben találkoztam, az akkori szakmai gyakorlati helyemen - ahol most dolgozom is. Ránézésre egy márkásabb, drága cuccnak tűnt, ormótlan formával - de amikor kipróbáltam, egy pillanat alatt meggyőzött. Arról nem beszélve, hogy akkoriban még 3000 magyar forintot sem kértek érte - amennyiért egy átlag egeret ha tudtál venni.

Szóval rögtön beszereztem magamnak egy példányt és elkezdődött a széria. Az első munkahelyemen saját cuccokkal dolgoztunk - és akkoriban még sokat is játszottam - így alaposan ki is használtam az egérkét. Ennek persze meg is lett az ára, 2-3 évnél tovább egy példány sem húzta. Mondjuk egy számlálót szívesen megnéznék róluk, mert úgy tippelem, igen sok kattintás és lefutott kilométer volt mindegyikben. Amikor a mostani munkahelyemre mentem, ott sem kellett váltanom - ez volt a sztenderd egér a csapatnak. Mindenkinek nagyon tetszett és az ára is szuper volt.

Ma viszont kénytelen voltam megszakítani a szériát, ugyanis a media nem tartja a típust. Egy rakás másikat, jóval drágábbat és jóval olcsóbbat igen. Mások valószínűleg csak legyintenek a dologra, minek túlspilázni, csak egy egér. Én erre azt mondom: még nem volt olyan egér a kezetek alatt, ami pontosan nektek való. És ez a kulcs - neked való! Mindenkinek más a kéz mérete, formája és az is, ahogy kezeli az egeret. Ha napi 8+ óráról beszélünk, nem mindegy, mivel teszed!

Szóval hosszas próbálgatás, tapogatás után egy Trust gxt 111-re esett a választás. Nem túl szép, de tökéletesen illeszkedik a kezembe. Természetesen a rendkívül "segítőkész" eladó elárulta, hogy a bemutató példány az egyetlen a készleten. Pedig tökéletes választás lett volna: forma, súly, ár és természetesen vezetékes! Az eddigi tapasztalatok nagyon gyengék a wireless patkányokkal sajnos.

De nem volt mit tenni, tovább próbálgattam és ekkor került elő a nagytesó - gxt 130. Egy árnyalatnyival szélesebb, drágább, de wireless! Kényszerhelyzet volt, döntenem kellett - gondoltam adok neki egy esélyt. 

Így most futjuk a kísérleti köröket, eddig igen simán megy a dolog. Kézreáll, jól mozdul, jól reagál - nem akad, mint eddig minden madzagmentes amit próbáltam. Egy apró hibája van: a görgő picit nyikordul, ha ferdén kezdem el tekerni. Elég fura a fogásom, ki is nyírtam ezzel már pár görgőt - de az egér legyen a kezemért. Szóval meglátjuk, remélem legközelebb csak dícséretet írhatok majd.