Érkezett egy levél a letterboxd filmnapló oldaltól - összesítés a 2020-as évről címmel - ahogy szinte minden szolgáltatástól kapsz ilyet manapság. A google megmutatta, hogy tavaly mennyit nem mentünk sehova például, elég fura volt.

Szóval kaptam egy kis statisztikát: 40 filmet rögzítettem a tavalyi évben, ezek az "újak", azaz akkor láttam először. Nem tűnik kevésnek, de több tucat belefért volna még - sok olyan van, amit évek óta görgetek.

Ami viszont elgondolkoztatott, az a top 3 részleg, ami szerint ezeket értékeltem legjobbra, 7/10-re: Tenet, Bad Boyz 3, Bill és Ted 3. Először elgondolkoztam, hogy ha valóban ezek voltak a legjobbak az évben, az elég sovány. Ezért átpörgettem a listát és értetlenül láttam, hogy nem stimmel a dolog.

Igazából ez volt a top: Jojo Rabbit - 9/10 , The Gentlemen 8/10 és egy klasszikus The Good, the Bad and the Ugly 8/10 Ezeket - leginkább az elsőt - nagyon ajánlom megnézésre, megéri az idődet és a kis pénzt a netflixen, vagy ahol megtalálod.

Az idei évet egy egészen jó filmmel kezdtem, meglepően izgalmas volt - Ford vs Ferrari. Régen láttam autóverseny kategóriában olyan filmet, ahol tényleg tud az ember izgulni kicsit és a karakterek is meg tudnak fogni. Oké, Christian Bale nagyszerű színész és Matt Damon is nagyon jó, bár a feje már kétszer akkora, mint a Goog Will Hunting idején :)