"Hogy **** ** * ***** sündisznőbőr kesztyűben az ilyen idióta, lusta, kretén állatnak!" - idéztem, nagyjából szöveghűen egy megboldogult ismerőstől.

És a fenti idézet nem is fedi le teljesen azt, amit a szomszédok is hallhattak.

És hogy miért ment fel a pumpa? A felsőszomszéd kritikákán aluli dörömbölése csak alapozta a dolgot, ami betette a kaput az a szakma egyik szépsége volt - pontosabban az egyik nyelv minősíthetetlen, lusta, karóznivaló kretén művelői - igen, rátok nézek javascriptesek!

Az egy dolog, hogy az elmúlt 40 év összes nyelvében használt, megegyezés szerinti változó deklarációs kulcsszót nem vagytok képesek megtanulni, értelmezni, inkább felcserélitek az állandó kulcsszavával és ezt a nyelv is támogatja. Igen, a const = 1, egy változót hoz létre, amit kedvedre módosítasz bármikor.... Erre találták ki a var kulcsszót - azaz variable. A konstans/állandó olyan mint a pi például -> mindig annyi...

A másik, ami ma nagyon megnehezítette a dolgomat, a szájbatekert lusta változónév nemkezelésetek. Egy valamirevaló szakmabeli a "helloworld" szintjén felhagy azzal, hogy 1 rohadt betűs változókat használjon - de ti nem. Egy 2000 soros kód kijön úgy, hogy az abc összes nyomorul betűje egy külön változó, de hogy melyikben mi van? Na, azt már f.sz se tudja - ti sem. Tudom, fárasztó legépelni még néhány betűt, elnevezni azt a rohadt változót, mondjuk annak, ami van benne.

Áh, szarjatok sünt...