Elnézést a címért, csak pontosan akartam idézni, a kiváltó pontot. Sok tech csoportban bent vagyok, ezekben a posztok egy része segítség kérés, számítógép probléma esetén. De a stílus maga az ember.

A hibát leírja, még a gép paramétereket is kulturáltan, ám ha valaki - egyként teljesen normális stílusban - elkezd ötletelni és az nem vág egybe az ő világképével, akkor nekiugrik a parasztja. A fenti példában is, egy ezeréves laptop, a legutolsó win10 frissítés után meglassult - sajnos van ilyen.

Az első hozzászóló felvetette, hogy járt már így, akkor az ssd-vel volt gondja, megesik. Emberünk viszont, mint valami tech guru, azonnal ugrott is rá: "Ne vegyük már elő az SDD "kártyát" minden hiba kor. NINCS. 1TB sima HDD van benne." - 2021 május...

Itt elmerült bennem, hogy előkeressem-e a win10 hivatalos dokumentációt, ahol ugyan nem a kötelező, hanem az erősen ajánlott paramétereknek írtak be modern ssd lemezt(M2 500-3000Mb/sec). A marketing cuccokat hagyjuk, abból még olyat is találsz, amiben a memória követelmény 2Gb - még viccnek is gyenge, azt már a telefonod is körberöhögi...

Szóval rákerestem, mit mond a dologról a szakma, hogy azzal alátámasztva könnyítsem meg a jómadár nagymamájának az életét - övé a laptop - de aztán arra jutottam a többi hozzászólása alapján, hogy csak időpazarlás lenne. Ha ilyen hülye, akkor így járt - majd megtanul úgy segítséget kérni, ahogy azt illik.