A zuhany alatt ugrott be egy régi Ossián szám, amit nagyon régen hallgattam. Végállomás motel Nomeg az egész album: Árnyékból a fénybe

Utánaszámolva kb 17 éve halgattam ezt az albumot rongyosra. Kellemes heavy-metál cucc, remek szövegekkel. Egy-kettő az akkori élethelyzetem miatt nagyon megérintett, segített feldolgozni a nehézségeket. Sajnos ezek nem szokásos tini dolgok voltak, de ami nem öl meg az xp-t ad ugye és erősebbé tesz.

Később is sok Ossián albumot hallgattam, akkurátusan a legelső lemeztől újrakezdve. Az akkoriban kijövő Tűzkeresztség album a mai napig itt csücsül a polcon, imádtam!

Kis kitérő, nekem a mai napig az az album a Harry Potter 5-ik könyvének az aláfestő zenéje. Egyszerűen azért, mert 2004 karácsonyán az volt a fa alatt és miközben először - és még sokszor - olvastam, az ment a háttérben :)

A tűzkeresztség után ezt az albumot még a teljes lemezgyűjtemény előtt szereztem meg. Egy barátom, akivel akkoriban sokat dumáltunk msn-en - msn bakker!!! :D - küldte át, számonként, az egész Árnyékból a fénybe albumot. Sajnos neki is meg volt az oka, miért jelentett neki sokat ez a pár szám.

De vissza a bandához. A következő időszak, amire emlékszem, hogy újra hallgatom a bandát már elindultak a népnemzeti irányba.  A témák és a stílus is erősen Kárpatia irányvonal lett, bár a minőség sokkal jobb volt.

Ahogy látom, ez a legutolsó albumnál is irány maradt sajnos. Tényleg ez lenne az irány? A lírikus, érdekes, akar borúsabb témák helyett már csak a 100 éves szélsőjobbios iránnyal élhet meg egy ilyen zenekar is itthon? Szomorú lennék ha így lenne.

De végülis Lukács is vállalhatlan lesz öreg korára. Nem baj, a régi lemezek itt maradnak.