Az elmúlt napokban megnéztem két filmet is. az egyik az Interstellar volt, a másik a Chappie. Most nem fejtem ki részletesen mennyi bajon is van a filmmel, mert az eltartana egy darabig. De azért valamit mégis.

Tömören annyi, hogy a tudományos rész oké, a főszereplő oké, de ahol a nőket kellett volna jól megrajzolni, ott Nolan nem remekelt. Az emberiséget jelképező Matt Damon hülyesége határokat nem ismerő és önző volt, amikor a saját seggéért tette kockára az egész tervet. Az űrkutatás minőségére is lenne pár szavam; vajon milyen szondákat küldtek, hogyan vizsgálódtak az adott bolygókon, hogy nem tűntek fel a 100 méteres hullámok, egy fekete lyuk, ami sok mindenre jó, de szomszédnak biztos nem,vagy a mínusz fokok ammóniával kiegészítve? Csak úgy, oké itt van, jó lesz alapon küldjünk oda meghalni valakit.

Azt már meg sem említem, hogy az időhurok használata még elmenne, de a "szeretet megold mindent" is beleférne, hacsak nem arra használnák, hogy tudjanak vele navigálni egy 5 dimenziós térben...b**meg. Szóval ez nem lesz kedvenc Nolan film.

A chappie-től nem vártam olyan sokat, van benne robot, némi logikátlanság, die antword, a maguk gengszter parasztságával. Egyszer nézős film, aminek a vége sok lehetőséget felvet és több sci-fivel is kapcsolódik. Emberi tudatot áthelyezni egy ilyen robot testbe? Hmm, terminátor, psziborgok álmai. De azok talán jobbak voltak.